În timp ce majoritatea colegilor și invitații se dezlanțuiau de Noaptea Agențiilor, o parte din echipa noastră se afla la Dublin, unde timp de câteva zile a fost găzduită de Facebook și Google într-o vizită de lucru.

Iată câteva impresii la cald de la colega noastră Roxana, care a ținut jurnalul de bord 🙂

“În primul rând, sediile celor doua companii pot fi descrise doar la superlativ. Începând de la design-ul interior, împărțirea inteligentă a spațiului, recuzita și serviciile disponibile, totul este organizat în jurul angajaților, punându-se mare accent pe atmosfera placută și relaxantă de care angajații au nevoie. Se vede clar că ambele companii fac tot posibilul să-și tină angajații fericiți, creativi si productivi.

Prima oprire a fost la sediul Facebook, unde am fost primiți de o echipă de polonezi prietenoși, cu o abordare foarte inteligentă a relației cu agenția, perfect adaptată la specificul platformei pe care o reprezintă. Sediul este organizat în jurul a trei obiective principale: prezentare impecabilă, atmosferă de lucru relaxantă și bună comunicare internă. După încheierea discuțiilor oficiale, bineînțeles că am profitat de ocazie pentru a ne lăsa amprenta pe Facebook Wall, am facut o călătorie în realitatea virtuală Oculus, ne-am jucat cu imprimanta 3D, iar după campionatul de foosball am poposit și la Sweets bar.

Spre deosebire de Facebook, la Google am fost întâmpinați de o echipă de români, cu care păstrăm o strânsă legatură, un motiv în plus să ne simțim ca acasă 🙂

Sediul Google este foarte aproape de cel al Facebook, în cartierul Docklands și este plasat în trei clădiri de 14 etaje, cu o vedere minunată către întreg orașul Dublin.

Angajații din sediile din Irlanda sunt de o mare varietate culturală, abordarea celor de la Google pentru client support fiind foarte bine adaptată la cultura și structura locală a fiecărei piețe.

Am vizitat GooglePlex, nu am ratat nicio sală de jocuri și am auzit câteva povești fascinante despre cum este monitorizată și influențată mereu pozitiv starea de spirit a angajaților. Nu am ratat nici terasele foarte frumos amenajate în care, însa, vremea ploiasă nu-ți prea oferă ocazia să te relaxezi mai mult de câteva zile pe an.

În afara sediilor vizitate, Dublinul este orașul care îmbină perfect arhitectura clădirilor de birouri din sticlă cu stilul vechi al orașului.  Construcțiile tipic irlandeze sunt frumoase prin simplitatea lor.

Spre seară am vizitat și zona de pub-uri, unde am gustat berea locală și am descoperit mulți tineri amabili și veseli dansând și cântând în stil irlandez.

Trei lucruri cu care am venit acasă de la Dublin:

  • noutăți la zi despre cele două platforme
  • răspunsuri la toate întrebările noastre, tehnice sau pure curiozități 🙂
  • bomboanele colorate de la Google și mesajele inspiraționale de pe Facebook Wall

Mulțumiri gazdelor noastre din Irlanda!”

facebook Google