Friedrich Nietzsche spunea că atunci când privești abisul, abisul privește de asemenea în tine. Cu siguranță acesta este și sentimentul pe care îl trăiesc vizitatorii noului site Abis Studio, relansat de curând împreună cu echipa Conversion.

Abis Studio înseamnă aproape 20 de ani de servicii de producție și post-producție excepționale, de la spoturi comerciale și filme corporate, până la videoclipuri și lungmetraje. Abis Studio este un trend setter în materie de creație și execuție video, producțiile sale fiind dintre cele mai îndrăznețe și vizionare din România și din regiune. Iar cea mai mare provocare pentru noi a fost să redăm vizual amplitudinea și complexitatea portofoliului Abis la dimensiunea valorii pe care studioul o are și o cucerește cu fiecare producție.

Ironia face ca unul dintre responsabilii acestui proiect să fi fost chiar directorul nostru de creație, el însuși mare amator de filme și fost student pasionat al UNATC – Facultatea de Film și Cinema.

Mihai Călușeriu (Creative Director, Conversion): „Acest proiect ne-a provocat să punem în lumina reflectoarelor rolul producătorului, cel care în viața reală contribuie tăcut și oarecum din umbră la succesul clienților săi. Pentru cineva obișnuit în rol secundar, ieșirea la rampă este încărcată de emoție, dar și de bucuria de a oferi publicului o reprezentație memorabilă. Iar acest lucru l-am simțit și eu lucrând pentru un proiect din sfera pasiunilor mele.”

ABIS-by-Conversion-4

Din punct de vedere tehnic, site-ul a fost gândit și creat de la zero sub formă de CMS personalizat.

Design-ul reflectă și continuă direcția de comunicare a producțiilor Abis – autentice, revoluționare, inspiraționale -, aducând în prim-plan elemente clasice din arta cinematografică: close-up, split screen, full-shot, scene cut. De fapt, chiar prima pagină a site-ului ne întâmpină cu o imagine-simbol, parcă desprinsă dintr-un lung-metraj clasic.

ABIS-by-Conversion

Unul dintre elementele esențiale prin care o producție cinematografică generează interes și devine memorabilă este structura logică a conținutului. În cazul site-ului Abis, fluxul vizual intuitiv încurajează vizitatorii să urmărească și să analizeze detaliile, iar în același timp să rămână la final cu imaginea de ansamblu asupra proiectelor studioului.

ABIS-by-Conversion-3

Cristian Iosub (Project Manager, Conversion): „De cealaltă parte, de un flux asemănător în comunicare beneficiază și administratorul site-ului, pe care platforma intuitivă și interfața customizată îl ghidează să publice si să relaționeze clipul video cu diverse categorii într-un mod foarte simplu.”

ABIS-by-Conversion-5Design-ul simplu și vizual este responsive pe toate device-urile mobile, astfel încât experiența utilizatorilor cu Abis să fie placută și continuuă indiferent de pe ce este accesat site-ul: smartphone, tabletă, laptop.

De fapt, ca și în cazul celorlalte proiecte de web development, dezvoltarea paginii a pornit ținând cont de formatul mobile optimizat, pentru a răspunde nevoii unei generații pasionată de tehnologie și multiplele ei utilizări.

Din culise

Reper în domeniul producțiilor video, Abis Studio se bucură de un portofoliu multimedia care, prin acest proiect web, devine sursă de inspirație atât pentru a urmări cele mai spectaculoase producții, cât și pentru nostalgicii reclamelor care au făcut istorie. Cine nu-și amintește de „Natura intâlnește orașul” dezvoltat pentru Dorna?

Abis pentru Coca-Cola (Natura intalneste orasul)

Lansarea abisstudio.ro a însemnat o echipă de 6 oameni, aproximativ 150 de ore de research, dezvoltare, testare și vizite cel puțin săptămânale la sediu. Creativii noștri au fost cuceriți pe loc de modul în care studioul este decorat, iar pe parcursul proiectului au căutat orice motiv de prezentare doar să revadă amenajarea de tip galerie pop-art.

Mulțumiri echipelor implicate în acest proiect:

din partea Abis Studio: Radu Apostolescu & Gabriel Antal 

din partea Conversion: Mihai Călușeriu – Creative Director, Eugen Potlog – Project Manager, Cristian Iosub – Project Manager, Cornel Ghinea – Web Development Team Leader

Abis Studio responsive Web Development