The next AI Guardian este conceptul de bootcamp propus de Conversion pentru Microsoft Education, prin care echipe de studenți din peste 25 de țări din CEE au identificat problemele întâlnite în sistemul educațional, iar soluția propusă de fiecare în parte a reprezentat cheia către câștig. Un câștig colectiv. Al lor, al nostru, al viitoarei generații.

Sub egida Ai is connection, bătălia pentru The next AI Guardian s-a desfășurat în Varșovia în cadrul bootcamp-ului Microsoft dedicat în întregime Inteligenței Artificiale. 11-13 Aprilie – trei zile în care vremea nu a fost tocmai prietenoasă, însă ideile și drive-ul fiecare participant s-au aflat sub cod roșu de creativitate și dorință de a folosi puterile AI-ului pentru a transforma viitorul următoarei generații într-unul cu adevărat spectaculos. Startul evenimentului a fost dat de sesiunile speakerilor din divizia Microsoft AI, pregătiți să ofere sfaturi despre cerințele unei cariere în AI, etica impusă de domeniu, precum și ultimele noutăți și tendințe proiectele AI.

https://www.facebook.com/MicrosoftAIBootcamps/videos/403994613734056/

Prima zi a evenimentului a fost și cea în care cele 6 echipe finaliste și-au susținut proiectele în fața unui juriu Microsoft specializat în AI. De la Chat Bot-uri, la sisteme care convertesc limbajul semnelor în cuvinte și soft-uri care permit automatizarea înscrierilor studenților la universitate, proiectul ales câștigător aparține echipei din Lituania. Tinerii studenți au prezentat dezvoltarea unui plan de business pentru o platformă bazată pe AI, care va schimba modul de învățare din întreaga lume.

Nu putem spune decât că abia așteptăm să fie implementat.

https://www.facebook.com/MicrosoftAIBootcamps/videos/305001640167453/

Inspirați de studiile de caz prezentate de spekeri și de câștigătorii competiției Imagine Cup, povestea Gardienilor în universul AI de-abia a început. Ultima zi s-a centrat pe partea practică, studenții fiind invitați în AI Labs, un hackathon în care aceștia “s-au jucat” cu diferite tehnologii: Azure IoT Hub, IoT Edge, Cognitive Services și Machine Learning.

Ocolul AI-ului în trei zile
Trei zile în care toți participanții au discutat despre impactul pe care AI-ul îl aduce în educație, oportunități de carieră în acest domeniu, cu sfaturi și discursuri susținute de speakerii Microsoft din dizivia AI.