Ora 9.15: Click-click, click, click, click-click
9.31: Guys, nu uitați, la 11 avem meeting, prezentăm conceptul!
9.52: Rulează spotul pe radio?
9.53: E gata grafica? Dar estimatul pentru campanie?
10.00: Cum stăm la adwords și CPC?
10.12: Câte convesii am avut ieri? Azi le depășim!
Cam așa începe dimineața pentru echipajul Conversion. Totul se mișcă rapid aici, cu sute de mii de kilometri pe oră și uneori te întrebi „Când a trecut timpul, parcă abia acum câteva minute ne îmbarcaserăm”. Printre click-uri și conversii am reușit să aflu de la colegii cu care parcurg zilnic ani-lumină dacă mereu și-au dorit să rezolve misiuni în spațiul cosmic online sau, din contră, visau să se ocupe de ceva mai… pământesc. Nu vă ascund, pe unii dintre ei i-am urmărit cu pixul și hârtia ca să-mi răspundă la întrebări, dar rezultatul se ridică la nivel stelar.
Am descoperit povești demne de filme SF și mi-am dat seama că, dacă luam în considerare ce voiam să ne facem când o să fim mari, putem coloniza în siguranță o planetă nouă. Suntem acoperiți pe toate fronturile.
Apărare
Paul de la PPC ne-ar apăra de invazii și răufăcători pentru că de mic și-a dorit să fie ofițer în armată. Ba mai mult, a ochit la fix țintele în teambuiding unde și-a dat seama că are calități de sniper. În ajutorul lui ar veni polițistul Cornel și pompierul Cristi, din web development team, iar la pândă ar sta agentul secret Vladimir care acum face și desface newslettere la Conectoo. Fascinația pentru uniforme, statutul cazon și aerul misterios și de temut l-ar aduce în echipa de apărare și pe Mishu. Deși mama lui și-ar fi dorit să-l facă preot, iar el să fie milițian, acum e pilot în călătoriile interstelare de la Creație.
Sănătate
Și la sistemul medical stăm bine. Gripa cosmică, luxațiile dobândite prin cratere sau cine mai știe ce alte complicații medicale se rezolvă ușor: Dana, Alexandra și Maria sunt gata de acțiune. O lăsăm pe Alexandra, Digital Service Manager, să trieze bolnavii pentru că știm că are privire de ansamblu, pe Dana să ne anestezieze povestind despre cod și PHP, iar pe Maria să se ocupe de cazurile grele ce trebuie operate, că doar zilnic tratează situații delicate de email marketing.
Educație și sport
La capitolul educație ne putem baza pe Carmen, profesoara de șah și balet care în viața reală găsește mutarea perfectă pentru fiecare client astfel încât, în mod paradoxal, fiecare să câștige. În centrul planetei avem material de bibliotecă. Ne ajută Andreea care scoate scor bun la performance și… cărți. Ea ar avea grijă de povești, gesticulând întruna pentru a ne vorbi despre cărțile ei preferate. Și cum orice bibliotecă respectactabilă are mii de volume, ne putem imagina că ar trebui să ne deplasăm la etajele superioare cu un lift pe care l-ar conduce Alin, designerul pasionat de mașinute Hot Wheels și plimbări cu liftul. Stăm bine și în domeniul descoperiri întrucât Alexandra din echipa de PPC se pune pe treabă și e gata să facă noi cercetări științifice în timp ce Claus-arheologul ne-ar putea da toate detaliile despre artefacte regăsite în praful planetar. Când era mic visa să poate ajunge la vitrina unde mama lui ținea o ambulanță de jucărie pe care o scotea doar la poze.
Artă
Alice și-a dat seama că vrea să fie actriță în clasa întâi când a jucat rol de vulpe în povestea cu ursul păcălit, dar profesorul de matematică din liceu a convins-o că „nu e nimic mai frumos decât o fată cu mintea limpede în fața unui calculator”. A devenit programator, dar, la nevoie, poate oricând să urce pe scenă.
Acum că actori avem, putem deja să visăm mai sus, la un festival de teatru. Îi cerem sfatul lui Ionuț care are experiență cu o companie de teatru. El și-a dorit să fie „creator de desene animate”, iar acum creează spoturi și campanii în echipa de offline. Avem și regizor, nu vă temeți. Deși acum regizează campanii de marketing cu project managers, graphic designeri și copywriteri în loc de scenariști și scenografi, Bianca s-ar alătura în orice moment proiectului nostru teatral. Nu în ultimul rând, fundalul sonor al pieselor de teatru ar putea fi asigurat de Alex, un posibil mare chitarist deghizat în programator. Și, dacă tot suntem la capitolul talent, îi cerem ajutorul Danielei care ar putea picta decorul și ar putea realiza costumele. Ea și-a dorit să fie designer de modă sau pictoriță, dar face marketing online cu gândul că imaginile, desenele, graficele sau compozițiile artistice pot să te convingă să apreciezi un produs.
În ritmul acesta, mica noastră societate are toate șansele să reușească. Avem armată, doctori, artiști și profesori. Lipsesc super-bucătarii, dar cred că ne-am putea hrăni cu înghețată întrucât subsemnata își dorea să se facă vânzătoare de înghețată asortată astfel încât să se poate înfrupta cât e ziua de lungă. Totuși, în cazul în care am intra în vreun bucluc orbital, trebuie să știm că ne putem baza pe Claudia, avocatul poporului din echipa de afiliere. Cu spiritul ei vulcanic, poate convinge orice procuror că noi avem doar gânduri de pace.
În concluzie, stăm bine. Și totuși, dacă se întâmplă cumva ca lucrurile să nu meargă așa cum am stabilit, ne putem baza pe Claudiu și Iulian, piloții nostri de rezervă, că ne aduc în siguranță pe Pământ, la birouri, unde știm bine să construim super campanii online și offline.
Și asta nu e tot… În zilele următoare am pregătit o sesiune concentrată de povestiri despre Ionuț, Mishu, Alexandra și Bianca, cei care mi-au povestit pe larg cum se vedeau când o să fie mari. Fiți pe fază!
Video de Iulian Mîrzac